Psychotherapiepraktijk Van Doorn

Oktober 2017

“Door de therapie bij Alida ben ik gaan inzien dat mijn grootste vijand niet mijn emoties zijn, mijn grootste vijand is de angst daarvoor. Door nieuwsgierig te zijn naar hoe ik me voel in plaats van het weg te drukken ben ik mezelf meer gaan waarderen en heb ik vooral geleerd liever voor mezelf te zijn. Alida heeft me daarin begeleid zodat ik het nu zelf kan!”.

 

Maart 2017

‘Iets minder dan een jaar ben ik in behandeling geweest bij Alida. Ik was een jaar geleden erg sceptisch over therapie, vooral vanwege mijn cultuur. Maar de therapie heeft mij veel gelukkiger gemaakt.
Ik begon met therapie omdat ik vanwege concentratieproblemen geen studiepunten meer kon binnenhalen. En studie stond voor mij op de eerste plaats, dus moest ik wel in therapie van mezelf. Tijdens de therapie ontdekte ik dat ik veel problemen had weggestopt en mijn opslag had zijn limiet bereikt. Hierdoor kreeg ik last van concentratieproblemen, nachtmerries en angsten.
Aan het begin van de therapie ben ik gediagnosticeerd met PTSS. Mijn trauma is ontstaan door emotioneel en fysiek mishandeld te zijn door mijn ouders. Mijn ouders zijn van Surinaams Hindoestaanse afkomst en ik ben traditioneel opgevoed. Hiërarchie en autoriteit zijn naar mijn mening twee kenmerken van deze opvoeding. Ook rust er een groot taboe op huiselijk geweld binnen de Hindoestaanse cultuur.
De mishandeling heb ik onder andere middels EMDR verwerkt en een plek kunnen geven. Ik was bang dat ik de opvoeding van mijn ouders ooit zou toepassen bij mijn eigen kinderen. Nu ben ik hier niet meer bang voor. De problemen die ik heb meegemaakt worden binnen mijn cultuur onderschat en veel wordt goedgepraat. Maar nu weet ik dat het niet ‘niks’ was waar ik doorheen ben gegaan.
In de therapie heb ik ook geleerd voor mezelf te kiezen. Ik ben gestopt met het klakkeloos naleven van de familiewetten, hierdoor hebben een aantal familieleden afstand genomen van mij. Als je echt een eigen leven wilt, dan hoort dit er helaas vaak bij binnen mijn cultuur. Tijdens de therapie besefte ik mij pas dat de mensen die in mijn denkbeeld zo veel voor mij betekenden, er in de praktijk helemaal niet voor mij waren.
Door mijn therapie besefte ik dat ik een eigen leven en een eigen mening mag hebben, hoe egoïstisch dat ook mag klinken binnen de Hindoestaanse cultuur. Familie is belangrijk en mag altijd advies geven, maar niet je leven bepalen. Ik heb in de therapie geleerd hoe ik gelukkig kan zijn en mijn leven zelf kan besturen.’

Clienten van Psychotherapiepraktijk Van Doorn kunnen deze indienen middels onderstaand formulier.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Jouw clientwaardering

   

   

  BIG registratienummer 69915617816

  AGB Code: 94059606

  KvK nummer 55671209

  Copyright © 2016 Alida van Doorn. Powered by www.psychotherapievandoorn.amsterdam

  Psychotherapiepraktijk Van Doorn

  Nijenrode 2b-links

  1081 GG Amsterdam